European Sustainable Week 2017

Nu har du chansen att delta i European Sustainable Energy Week  den 19-25 juni 2017 i Bryssel eller på hemmaplan, Årets tema är ”Clean Energy for all Europeans”

Under denna vecka sammanförs offentlig och privat sektor, organisationer och konsumenter med syfte att belysa och arbeta för ett EU som är baserat på effektiv energi, reducerade koldioxidutsläpp och lyfta fram forskning och innovation.

Under veckan finns det chans till deltagande i följande aktiviteter;

- Närvara vid den konferens som kommer att hållas av EU-kommissionen i Bryssel den 20-22 juni. Registrering för närvaro vid konferensen öppnar närmare de datum konferensen äger rum, däremot är ansökan om att hålla ett anförande under konferensen öppet till och med den 3 mars.

- Besök eller delta i nätverksbyn i samband med konferensen i Bryssel

- På hemmaplan kan ett energidagsevent anordnas med syfte att visa medborgare och företag vikten av att använda hållbar energi.

- Anmäl ditt bidrag till Sustainable Energy Awards där framträdande innovationer inom effektiv energi och hållbarhet uppmärksammas med en prisutdelning i Bryssel

Anmälan är även öppen för offentliga lokala och privata aktörer. Mer information finns här

/Sanna Schumacher 

28 Feb 2017 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information