Nya praktikanter

Under våren kommer Maria Sandberg och Sanna Schumacher göra sin praktik på North Sweden och hjälpa oss med olika uppgifter. De kommer främst att skriva artiklar, underhålla och uppdatera hemsida, bevaka olika event och stötta oss i vårt dagliga arbete.

IMG_3003

Våra nya praktikanter - Sanna Schumacher och Maria Sandberg

Maria Sandberg läser Masterprogrammet i internationell förvaltning och global styrning vid Göteborgs Universitet och har sedan tidigare en Pol.kand examen i internationella relationer från Sankt Petersburgs Universitet i Ryssland. Hon är rysk medborgare, men kärlek, nyfikenhet och ett stort intresse för den svenska kulturen förde henne till Göteborg för drygt tre år sedan. Hon berättar att hennes intresse för Europasamarbetet har vuxit med tiden och fick henne att söka sig till Bryssel, EU hjärta, för att lära sig mer om Europeiska Unionen och få en fördjupad förståelse i dess processer. Hon har tidigare gjort en praktik på Ale kommuns utvecklingsdepartement där hon fick en inblick i EUs medverkan i regional utveckling.

– Jag har stora förväntningar på min praktik på North Sweden European Office den här våren. Jag ser det som en fantastisk möjlighet att få insyn av hur man kan påverka de beslutsfattande processerna på EU-nivå. Dessutom, hoppas jag att få skapa praktisk erfarenhet av EU-samverkan. Förutom regionalt samarbete är mina intresseområden biståndsindustrin och korruptionsrollen i den latinamerikanska utvecklingen.

Sanna Schumacher läser sin sista termin på Masterprogrammet i krishantering och fredsbyggande på Umeå Universitet. Hon har sedan tidigare en kandidatexamen inom freds- och konfliktstudier.

- I och med min kandidatuppsats, där jag skrev om EU:s utrikes- och säkerhetspolitik har jag kunskaper om hur EU kan påverka regioner och hoppas kunna få en ökad kunskap om hur påverkansarbetet ser ut på plats i Bryssel.  Därför ska det bli väldigt roligt att få vara praktikant här på North Sweden och se hur man i Bryssel arbetar med att främja norra Sveriges intressen. Jag vill även ta vara på chansen att omsätta teoretiska kunskaper i praktiken. Mitt mål med min vistelse i Bryssel är att få en förståelse för hur man kan arbeta för en levande region, även utanför städerna.

Vi på North Sweden vill hälsa dom hjärtligt välkomna!

Här hittar ni kontaktuppgifterna till Maria och Sanna.

 

 

03 Feb 2017 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information