Ökad finansiering och förändringar i EU:s program Erasmus+ för 2018

EU:s program för utbildning, träning och ungdoms- och sportprojekt, Erasmus+, får 2018 en budgetökning på 200 miljoner euro. Det är en ökning på 8 procent som kommer göra det möjligt för fler att ta del finansieringsprogrammet. Några förändringar har tillkommit sedan 2017, exempelvis finns nu fler möjligheter för Erasmus+ studenter med högre utbildning att genomföra praktik med mål att öka kunskapen inom digitala områden. Även ett nytt partnerskap mellan skolor för att förenkla sammarbetet, programmet ”Sector Skills Alliances” med mål att anpassa utbildningsmöjligheterna efter arbetsmarknaden har blivit ny introducerat och finansieringsreglerna har finjusterats.

Precis som 2016 och 2017 lägger programmet extra fokus på, och uppmuntrar projekt som arbetar för social inkludering, i synnerlighet för flyktingar och migranter. Men också på projekt som arbetar förebyggande med radikalisering.

Läs mer om 2018 års program för Erasmus+ här.

/Lovisa Jonsson

01 Nov 2017 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information