Samråd om kulturarv digitalt

År 2018 är det Europaåret för kulturarv och därför är EU-kommissionen intresserad av att utforska hur databasen för kulturarv - Europeana, används. Nu har du möjlighet att tycka till genom att svara på en enkät om databasen.

Europeana är en plattform med samling på över 53 miljoner olika kulturarv. Plattformen innehåller allt från bilder och text till videos från olika museer och andra samlingar. Europeana har ungefär 700 000 besökare varje månad.

EU-kommissionen vill utveckla Europeana och därför är de intresserade av att utforska hur databasen används och vilka utvecklingsbehov det finns. Alla privatpersoner och organisationer med intresse eller koppling till digitala kulturarv har möjlighet att påverka fram till den 14 januari 2018. Svaren från samrådet kommer att publiceras i efterhand.

Läs mer om samrådet här.

/Sofia Baumgartner

22 Nov 2017 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information