Citizens App ska få dig att upptäcka EU i din smartphone

Den nya appen Citizens’ App som utvecklats av Europaparlamentet inför EU-valet i maj visar exempel på hur EU formar vår vardag och uppmuntrar dig att engagera dig i EU:s framtid.

Appen som kallas Citizens’ App har utvecklats av Europaparlamentet inför EU-valet i maj 2019. Den nya appen har ett antal funktioner som bland annat att se vad EU har gjort, gör just nu och planerar att göra för EU:s medborgare, få tillgång till multimedia, videos, podcasts med mera, hitta intressanta evenemang och mycket mer.

I appen kan man även anpassa sina intressen för att få uppdateringar både vad som är på gång på lokal och regional nivå, men även inom de sak- eller geografiska områden man är intresserad av. Citizens’ App finns därtill tillgänglig på 24 olika EU-språk.

I appen får du också tillgång till hemsidan ”Det här gör EU för mig” som North Sweden skrivit om tidigare. Se vår nyhet om det här. Appen är gratis och finns tillgänglig i App Store och Google Play.

Läs mer om Citizens’ App och dess funktioner här

/Michaela Wikdahl

18 Jan 2019 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information