Praktikantrapporter om samerna i EU och militär mobilitet

Läs två spännande rapporter om samerna i EU och militär mobilitet, skrivna av våra praktikanter Maria och Eloïse!

Nu har höstens praktikanter fullgjort sitt arbete här på Mid Sweden European Office. Förutom att ha lagt om vårat arbete på sociala medier, bevakat massor med seminarier och konferenser, skrivit nyhetsnotiser och bevakat Europaparlamentets utskottsmöten, så har Eloïse och Maria också hunnit skriva rapporter om ämnen som satts i samråd med vårat ägarråd.

Maria har skrivit sin rapport om samernas påverkansmöjligheter i EU. I rapporten visar hon hur samerna i praktiken arbetar gentemot EU:s insitutioner, och hittar vissa likheter med hur regionkontor arbetar, men också olikheter som grundar sig i samernas särskilda status som urfolk.

Eloïse har skrivit om militär mobilitet, som har seglat upp som ett nytt viktigt politikområde för EU, då intresse för försvarssamarbete i EU har ökat och samarbetet inom transportsektorn har fördjupats. 

21 Jan 2019 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information