Vill du ha internationell erfarenhet? Ta chansen att praktisera på North Sweden European Office!

North Sweden European Office i Bryssel, nuvarande representationskontor för Norrbotten och Västerbotten, samt Mid Sweden European Office representationskontor för Jämtland Härjedalen och Västernorrland, kommer från och med 1 januari 2020 att samlas under det gemensamma kontoret North Sweden European Office varvid vi söker två praktikanter inför vårterminen 2020. Praktiken ger dig möjlighet att få en god insyn och förståelse om hur regionala frågor drivs i Bryssel.

  • Vill du få en inblick i hur Europasamarbetet går till i EU:s institutioner i Bryssel? 
  • Är du intresserad av hur regionala frågor drivs i Bryssel och hur regionala och lokala aktörer arbetar med EU-frågor i de fyra nordligaste regionerna i Sverige?
  • Vill du få internationell erfarenhet och en utmärk merit i ditt CV?

Då är detta en unik möjlighet för dig!

Arbetsuppgifterna under praktiken inkluderar bland annat informationssökning, administration av hemsida och sociala medier, sammanställning av PM, deltagande i seminarier och konferenser, kontakter med EU:s institutioner och andra relevanta aktörer i såväl Bryssel som Norrbotten Västerbotten, Jämtland Härjedalen och Västernorrland samt att delta i det dagliga rutinarbetet på kontoret. I praktikperioden ingår även som en viktig del att sammanställa rapporter inom olika policyområden som är relevanta för regionens utveckling där EU-dimensionen ska vara tydlig.

Vi söker dig som har:

  • Relevant högskoleutbildning gärna motsvarande C-uppsatsnivå
  • Stort intresse/kunskap om EU
  • Genuint intresse av regional utveckling inom vår region
  • God datorvana och goda färdigheter i Office-paketet 
  • Mycket god kommunikationsförmåga och att uttrycka dig i tal och skrift
  • Mycket goda kunskaper i engelska är ett krav och gärna franska

 

Vi ser gärna att du har någon koppling till eller intresse för Norrbotten, Västerbotten, Jämtland Härjedalen eller Västernorrland exempelvis genom studier vid universiteten i regionen. För praktikperioden finns möjlighet ett erhålla Erasmusstöd via ditt universitet så ta kontakt med din institution. North Sweden står för in- och utresan till Bryssel. Den sökande ombesörjer övrig finansiering på egen hand. Praktikperioden är från 20 januari 2020 till 19 juni 2020.

Ansökan

Är du intresserad? Skicka in en ansökan som innehåller en kort presentation av dig själv, CV och en egenproducerad akademisk text till Mikael Janson, Direktör på North Sweden: mikael.janson@northsweden.eu

Sista ansökningsdatum är den 24 oktober 2019

Vill du veta mer om hur det är att praktisera på North Sweden European Office? Kontakta gärna våra nuvarande praktikanter, Linnea: ns1@northsweden.eu eller Isak: ns2@northsweden.eu.

 

Välkommen med din ansökan!

Öppna praktikutlysningen i PDF här

27 Sep 2019 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information