Dags att söka praktik vid North Sweden!

North Sweden European Office, tillika Norrbottens, Västerbottens, Jämtland Härjedalens och Västernorrlands representationskontor i Bryssel, söker två praktikanter inför vårterminen 2021. Praktiken ger dig möjlighet att få en god insyn och förståelse om hur regionala frågor drivs i Bryssel på EU-arenan. Välkommen med din ansökan senast den 25 oktober!

  • Vill du få en inblick i hur Europasamarbetet går till i EU:s institutioner i Bryssel? 
  • Är du intresserad av hur regionala frågor drivs i Bryssel och hur regionala och lokala aktörer arbetar med EU-frågor i Sveriges fyra nordligaste regioner?
  • Vill du få internationell erfarenhet och en utmärk merit i ditt CV?

Då är detta en unik möjlighet för dig!

Arbetsuppgifterna under praktiken inkluderar bland annat informationssökning, administration av hemsida och sociala medier, sammanställning av PM och nyheter till hemsidan, deltagande i seminarier och konferenser, kontakter med EU:s institutioner och andra relevanta aktörer i såväl Bryssel som Norrbotten, Västerbotten, Jämtland Härjedalen och Västernorrland samt att delta i det dagliga rutinarbetet på kontoret. I praktikperioden ingår att sammanställa rapporter med EU-perspektiv inom olika policyområden som är relevanta för regionens utveckling.

Vi söker dig som har:

  • Relevant högskoleutbildning gärna motsvarande C-uppsatsnivå (men inte ett krav)
  • Stort intresse/kunskap om EU
  • Genuint intresse av regional utveckling inom vår region
  • God datorvana och goda färdigheter i Office-paketet 
  • Mycket god kommunikationsförmåga och att uttrycka dig i tal och skrift
  • Mycket goda kunskaper i engelska är ett krav, franska är meriterande

Vi ser gärna att du har någon koppling till eller intresse för Norrbotten/Västerbotten/Jämtland Härjedalen/Västernorrland, exempelvis genom studier vid universiteten i regionen. För praktikperioden utgår ett kompletterande stipendium. Den sökande ombesörjer övrig finansiering på egen hand. Praktikperioden sträcker sig mellan 25 januari 2021 till 25 juni 2021.

Ansökan

Är du intresserad? Skicka in en ansökan som innehåller en kort presentation av dig själv, CV och C-uppsats eller motsvarande text till Mikael Janson, Managing Director på North Sweden: mikael.janson@northsweden.eu

Se vår video för att höra vad våra nuvarande praktikanter har att säga om sin praktik.

Deadline söndag 25 oktober 2020.

Välkommen med din ansökan!

06 Okt 2020 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information