Höstens nya praktikanter på plats!

Vi på North Sweden välkomnar Elvira Ahlring och Elin Johnson som ska göra praktik på kontoret i Bryssel under hösten. De kommer främst att stötta oss i vårt dagliga arbete med nyhetsrapportering och bevaka olika virtuella evenemang under de kommande månaderna. Praktiken löper fram till slutet av januari och vi är glada att ha dem här hos oss!

Elvira har nyligen examinerats från Politices kandidatprogrammet på Umeå Universitet med inriktning mot freds- och konfliktstudier. Hon är född och uppvuxen i Stockholm men har de senaste tre åren bott i Umeå där förkärleken för norra Sverige har växt. Hennes intresse för EU har alltid funnits och på senare tid har hon engagerat sig hos EU-kommissionens representation i Sverige.  

- Att få arbeta på en plats som denna, EU:s hjärta, och få lära mig mer om samarbetet i Europa är en fantastisk möjlighet att vidga mina vyer. Jag ser fram emot att få en “hand-on experience" där mina teoretiska kunskaper kan omsättas i praktiskt arbete. Mina förväntningar på praktiken och vad hösten har att erbjuda är stora, däremot är situationen relativt oviss och det råder en ganska speciell tid nu på grund av Covid-19. Att under rådande omständigheter få fördjupa mig inom North Swedens verksamhet för att främja norra Sveriges intressen ska bli otroligt spännande och lärorikt. Jag hoppas att jag får användning av mina tidigare erfarenheter, men att jag också får lära mig mycket nytt.

Elin kommer från Ragunda kommun i Jämtland och har precis avslutat sin masterexamen i agronom-landsbygdsutveckling vid Sveriges lantbruksuniversitet i Uppsala. Utbildningen har gett en bred grund för arbete kopplat till gröna näringar och regionala utvecklingsfrågor, med ett extra fokus på en hållbar relation mellan stad och land. Rötterna i Ragunda är det som tidigt skapade ett intresse för landsbygdsfrågor.

- I en vattenkraftskommun som Ragunda är frågor kring naturresurshantering och lokala rättviseperspektiv ständigt aktuella. Det känns väldigt kul att få vara här på North Sweden och lära mig mer om hur arbetat med regionala och lokala frågor fungerar på EU-nivå, och inte minst att få mer kunskap om kopplingarna mellan norra Sveriges regionalpolitik och EU-arenan. Som Elvira också lyfter så är det ganska speciellt att vara här under en rådande pandemi, men det gör det nog extra spännande när det kommer till att bevaka slutförhandlingarna inför EU:s nästa programperiod.

Hjärtligt välkomna, Elvira och Elin! 

04 Sep 2020 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information