Gör praktik hos oss på North Sweden våren 2022!

Är du intresserad av hur regionala frågor drivs i Bryssel och hur regionala och lokala aktörer arbetar med EU-frågor? Nu söker vi på North Sweden två praktikanter inför vårterminen 2022 för perioden 24 januari till 24 juni. En praktik vid North Sweden erbjuder möjligheten att få en god insyn och förståelse om hur regionala frågor drivs i Bryssel. Varmt välkommen med din ansökan senast söndag 24 oktober 2022!

Vill du ha internationell erfarenhet?  

Ta chansen att praktisera på North Sweden! 

North Sweden European Office, tillika Norrbottens, Västerbottens, Jämtland Härjedalens och Västernorrlands representationskontor i Bryssel, söker två praktikanter inför vårterminen 2022! 

Praktiken ger dig möjlighet att få en god insyn och förståelse om hur regionala frågor drivs i Bryssel. 

  • Vill du få en inblick i hur Europasamarbetet går till i EU:s institutioner i Bryssel?  
  • Är du intresserad av hur regionala frågor drivs i Bryssel och hur regionala och lokala aktörer arbetar med EU-frågor i Sveriges fyra nordligaste regioner? 
  • Vill du få internationell erfarenhet och en utmärk merit i ditt CV?  

Då är detta en unik möjlighet för dig! 

Praktikperioden sträcker sig mellan 24 januari 2022 till 24 juni 2022. Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat informationssökning, administration av hemsida och sociala medier, sammanställning av PM och nyheter till hemsidan, deltagande i seminarier/webbinarier, konferenser, kontakter med EU:s institutioner och andra relevanta aktörer i såväl Bryssel som Norrbotten, Västerbotten, Jämtland Härjedalen och Västernorrland samt att delta i det dagliga rutinarbetet på kontoret.  

 Vi söker dig som har: 

  • Relevant högskoleutbildning gärna motsvarande C-uppsatsnivå 
  • Stort intresse/kunskap om EU 
  • Genuint intresse av regional utveckling inom vår region 
  • God datorvana och goda färdigheter i Office-paketet  
  • Mycket god kommunikationsförmåga och att uttrycka dig i tal och skrift 
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav, kunskaper i franska är därtill positivt 

Vi ser gärna att du har någon koppling till eller intresse för Norrbotten/Västerbotten/Jämtland Härjedalen/Västernorrland, exempelvis genom studier vid universiteten i regionen. För praktikperioden utgår ett kompletterande stipendium. Den sökande ombesörjer övrig finansiering på egen hand.  

Ansökan 

Är du intresserad? Skicka in en ansökan som innehåller en kort presentation av dig själv, CV och C-uppsats eller annan text till Mikael Janson, Director på North Sweden: mikael.janson@northsweden.eu. 

Sista ansökningsdatum är söndag 24 oktober 2022.  

Välkommen med din ansökan! 

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information