Ansök om praktik vid North Sweden hösten 2022!

North Sweden, tillika Sveriges fyra nordligaste regioners representationskontor i Bryssel, söker två praktikanter inför höstterminen 2022. Praktiken ger dig möjlighet att få en god insyn i det europeiska samarbetet och förståelse om hur regionala frågor drivs i Bryssel. Skicka in din ansökan senast den 4 april!

  • Vill du få en inblick i hur Europasamarbetet går till i EU:s institutioner i Bryssel?  
  • Är du intresserad av hur regionala frågor drivs i Bryssel och hur regionala och lokala aktörer arbetar med EU-frågor i Sveriges fyra nordligaste regioner? 
  • Vill du få internationell erfarenhet och en utmärk merit i ditt CV?  

Då är detta en unik möjlighet för dig! 

North Sweden har två praktikanter varje termin. Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat informationssökning, administration av hemsida och sociala medier, sammanställning av PM och nyheter till hemsidan, deltagande i seminarier/webbinarier, konferenser, kontakter med EU:s institutioner och andra relevanta aktörer i såväl Bryssel som Norrbotten, Västerbotten, Jämtland Härjedalen och Västernorrland samt att delta i det dagliga rutinarbetet på kontoret.  

Vi söker dig som har: 

  • Relevant högskoleutbildning gärna motsvarande C-uppsatsnivå 
  • Stort intresse/kunskap om EU 
  • Genuint intresse av regional utveckling inom vår region 
  • God datorvana och goda färdigheter i Office-paketet  
  • Mycket god kommunikationsförmåga och att uttrycka dig i tal och skrift 
  • Intresse för digitala verktyg, sociala medier eller erfarenhet av kommunikationsarbete 
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav, kunskaper i franska är positivt 

Vi ser gärna att du har någon koppling till eller intresse för Norrbotten/Västerbotten/Jämtland Härjedalen/Västernorrland, exempelvis genom studier vid universiteten i regionen. För praktikperioden utgår ett kompletterande stipendium. Den sökande ombesörjer övrig finansiering på egen hand.  

Ansökan 

Är du intresserad? Praktikperioden sträcker sig mellan 5 september 2022 till 20 januari 2023. Skicka in en ansökan som innehåller en kort presentation av dig själv, CV och C-uppsats eller annan text till Mikael Janson, Director på North Sweden (mikael.janson@northsweden.eu). 

Sista ansökningsdatum är måndag den 4 april 2022.  

Välkommen med din ansökan! 

09 Mar 2022 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information