Vårens nya praktikanttillskott: Vilma och Andreas!

North Sweden välkomnar varmt Vilma Nuldén och Andreas Lindström som under våren kommer bidra med omvärldsbevakning och nyhetsrapportering. Utöver detta kommer de stötta oss i det dagliga arbetet både på kontoret och vid aktiviteter.

Andreas läser sista terminen på Politices masterprogram vid Uppsala universitet, men är ursprungligen från Luleå. Han har tidigare tagit kandidatexamen i ekonomisk historia och statskunskap. I sin utbildning har Andreas specialiserat sig inom europapolitik och är därmed nyfiken på att applicera sina teoretiska kunskaper i praktiken.  

– Nu när Sverige har ordförandeskap i EU:s ministerråd är det extra spännande att få följa utvecklingen i Bryssel. Norra Sverige har visat sig vara en ovärderlig region för EU, både för den gröna omställningen och nya europeiska industrisatsningar. Dessa möjligheter kommer givetvis med många utmaningar, vilket jag ser framemot att vara med och lösa i vår.  

Vilma gör sin sista termin på Försvarshögskolan i Stockholm, där hon studerar statsvetenskap inriktat mot säkerhetspolitik och krishantering. Intresset för North Swedens arbete kan härledas till uppväxten i Norrbotten, likväl som hennes akademiska intresse för EU.  

– Jag är väldigt förväntansfull inför den kommande våren, och ser fram emot att få vara på plats i Bryssel under en minst sagt spännande tid! I och med allt som händer på hemmaplan gällande innovation och grön omställning, är det extra roligt att få vara en del av North Swedens arbete på Brysselarenan. Jag ser dessutom fram emot att få en fördjupad förståelse över kontorets olika verksamhetsområden, samt att få arbeta praktiskt efter snart tre år på universitet. 

Vi på North Sweden hälsar Andreas och Vilma varmt välkomna!

24 Jan 2023 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information