Välkomna Ellen och Jenny

Nytt år innebär nya praktikanter. Vi hälsar därmed praktikanterna Ellen och Jenny varmt välkomna till personalstyrkan på North Sweden. Den kommande våren kommer att bjuda på många spännande händelser med det stundande Europaparlamentsvalet.

Ellen, som är född och uppvuxen i Boden, gör sin sista termin vid europaprogrammet på Göteborgs universitet där praktiken ingår som ett moment för hennes studier. Utöver det övergripande fokuset Ellen har haft på det europeiska samarbetet har hon även studerat inriktningen ekonomisk historia, vilket har gett henne en stabil grund och en djupare förståelse för hur institutioner, samarbeten och dylikt utvecklas över tid. Vårterminen 2023 valde Ellen även att göra ett utbyte via universitetet där hon erhöll ett certifikat i europastudier från Sciences Po Strasbourg.  

- Jag ser fram emot att få sätta mina kunskaper på prov. Efter 2,5 år bakom skolbänken ska det bli mycket roligt att knyta ihop teorin med praktiken. Det ska bli extra roligt när jag får arbeta med ämnen och områden som ligger mig varmt om hjärtat. Det känns verkligen som att jag har lyckats hitta den perfekta praktikplatsen där min utbildning, mina intressen och mina rötter kombineras. Jag ser mycket fram emot att se hur North Sweden arbetar för att få in norra Sverige som spelare på den europeiska marknaden.  

Jenny avslutar också sitt kandidatprogram med denna praktik där hon läser fred- och utvecklingsstudier vid Uppsala universitet. Jenny har via programmet fördjupat sig i fred- och konfliktstudier, främst i relation till miljöfrågor, och har även parallellt läst programmering där ett intresse för cybersäkerhet vuxit fram. Utöver studierna i Uppsala har Jenny varit i USA samt engagerat sig inom Röda Korset vilket har bidragit till hennes intresse för det svenska civilsamhället och regional utveckling.  

- Det ska bli otroligt spännande och kul att få göra min praktik här på North Sweden. EU blir allt viktigare i den globala politiska utvecklingen och därför ser jag fram emot att få lära mig mer om hur olika aktörer kan samarbeta, mer specifikt om hur North Sweden arbetar gentemot EU. Hållbarhetsfrågor är något som jag brinner lite extra för och det ska därför bli spännande att få följa med på arbetet mot en grönare omställning. Dessutom känns det otroligt kul att få möjligheten att följa EU-valet på plats!  

Vi ser fram emot en händelserik vår med Ellen och Jenny här i Bryssel!  

23 Jan 2024 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information