Lediga tjänster & Praktik

Här annonseras lediga tjänster under rekryteringsprocesser samt utlysningar om praktik.

Lediga tjänster

Ansök om praktik höstterminen 2023! Skicka in din ansökan innan den 26 mars

North Sweden European Office, tillika Norrbottens, Västerbottens, Jämtland Härjedalens och Västernorrlands representationskontor i Bryssel, söker två praktikanter inför höstterminen 2023! 

Praktiken ger dig möjlighet att få en god insyn och förståelse om hur regionala utvecklingsfrågor drivs i Bryssel. 

 • Har du ett intresse för EU-relaterade frågor? 
 • Vill du få en inblick i hur det europeiska samarbetet går till i EU:s institutioner i Bryssel?  
 • Är du intresserad av hur regionala frågor drivs i Bryssel och hur regionala och lokala aktörer arbetar med EU-frågor i Sveriges fyra nordligaste regioner? 
 • Vill du få internationell erfarenhet och en utmärk merit i ditt CV?  

Då är detta en unik möjlighet för dig! 

North Sweden har två praktikanter varje termin. Arbetsuppgifterna inkluderar bland annat kvalificerad omvärldsbevakning, informationsförmedling, administration av hemsida och sociala medier, sammanställning av PM och nyheter till nyhetssbrev, deltagande i seminarier/webbinarier, konferenser, kontakter med EU:s institutioner och andra relevanta aktörer i såväl Bryssel som Norrbotten, Västerbotten, Jämtland Härjedalen och Västernorrland samt att delta i det dagliga rutinarbetet på kontoret. Praktiken kommer ge dig tillfälle att skapa ett kontaktnät både i Bryssel och i våra hemregioner samt en unik inblick i hur EU:s institutioner arbetar och hur påverkansarbete för regionala utvecklingsfrågor kan gå till.   

Vi söker dig som har: 

 • Relevant högskoleutbildning gärna motsvarande C-uppsatsnivå 
 • Stort intresse/kunskap om EU 
 • Genuint intresse av regional utveckling inom vår region 
 • God datorvana och goda färdigheter i Office-paketet  
 • Mycket god kommunikationsförmåga och att uttrycka dig i tal och skrift 
 • Intresse för digitala verktyg, sociala medier eller erfarenhet av kommunikationsarbete 
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav, kunskaper i franska är positivt 

Vi ser gärna att du har någon koppling till eller intresse för Norrbotten/Västerbotten/Jämtland Härjedalen/Västernorrland, exempelvis genom studier vid universiteten i regionen. För praktikperioden utgår ett kompletterande stipendium. Den sökande ombesörjer övrig finansiering på egen hand.  

Ansökan 

Är du intresserad? Praktikperioden sträcker sig mellan 4 september 2023 till 19 januari 2024. Skicka in en ansökan som innehåller en kort presentation av dig själv och varför du vill praktisera på just norra Sveriges Europakontor, ditt CV och C-uppsats eller motsvarande text till Mikael Janson, Director på North Sweden: mikael.janson@northsweden.eu. Vid frågor om praktiken kontakta Maria Boström, Communications & Office Manager: maria.bostrom@northsweden.eu.

Sista ansökningsdatum är måndag den 26 mars 2023.  

Välkommen med din ansökan! 

Läs om några tidigare praktikanters upplevelser här:

Emil & Nora ht 2022

Hanna & Emilia vt 2022

Maria & Lisa ht 2021

Andreas & Matilda vi 2021

Praktik

Varje termin tar vi emot två praktikanter som är under slutet av eller just avslutat sina studier inom områden som är relevanta för EU:s och regionens verksamhetsområden. Praktiktjänsterna utlyses terminsvis. Det finns inget krav på att vara från regionen eller gå på något av regionens universitet, men vi ser gärna att sökanden har kunskap om regionen och ett intresse för dess utveckling. Praktikanterna bistår i den dagliga verksamheten och bevakningen av EU:s politik på vårt kontor i Bryssel.