EU-pris till svensk region för smart tillväxt

I samband med förra veckans Open Days, EU:s dagar för städer och regioner, delades priset RegioStars Awards ut. Priset tilldelas innovativa projekt som utgör bra exempel inom ramen för EU:s sammanhållningspolitik. Priset kan både ses som ett uppmärksammande av projekten och som inspiration för aktörer och regioner runt om i EU. Inom RegioStars Awards delas priser ut i fyra kategorier: Smart tillväxt, Hållbar tillväxt, Inkluderande tillväxt och Citystar.

Priset för Smart tillväxt gick i år till Västsverige och Midtjylland, Danmark som mottog det för deras projekt "Skandinaviska spelutvecklare". Projektet erbjuder vägledning och utbildning till unga skandinaviska digitala spelutvecklare, där aktörer erbjuds att använda en affärsmodell framtagen vid högskolan i Skövde som sedan kan brukas i en inkubator för företag i Grenå, Damnark.

Läs mer om RegioStars Awards här 

/Oskar Ivarsson

21 Okt 2015 Regionalpolitik

Regionalpolitik

North Sweden arbetar för att regionens unika förutsättningar ska synas och komma till uttryck i EU:s regionalpolitik. Regionen är EU:s mest glesbefolkade samtidigt som huvudparten av de totalt 900.000 invånarna är bosatta i städerna utmed Östersjökusten vilket skapar utmaningar det regionala tillväxtarbetet. Med hjälp av EU:s regionalpolitik kan norra Sverige överkomma utmaningarna som kommer med extrem gleshet, avstånd till marknader och låg kritisk massa vilket också skapar tillväxt och värden för hela unionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information