Vårens nummer av På gång inom EU finns ute nu

Nu finns vårens nummer av på gång inom EU ute. Skriften ges ut två gånger per år av Sveriges kommuner och landsting (SKL) och informerar om det senaste inom EU:s institutioner som påverkar landsting, kommuner och regioner i Sverige.

I På gång inom EU informerar SKL om aktuella frågor inom EU som berör svenska regioner och kommuner. I vårens utgåva upplyser SKL om vilka frågor de prioriterar under 2016 och hur man avser att arbeta med dessa under det kommande året. Vidare finns också information om bland annat SKL:s arbete med EU:s urbana agenda, förslag till nya avfallsregler, våldsbejakande extremism, energiunionen och arbetet med Europa 2020-strategin.

På gång inom EU finns att läsa digitalt här

/Oskar Ivarsson

22 Jan 2016 Regionalpolitik

Regionalpolitik

North Sweden arbetar för att regionens unika förutsättningar ska synas och komma till uttryck i EU:s regionalpolitik. Regionen är EU:s mest glesbefolkade samtidigt som huvudparten av de totalt 900.000 invånarna är bosatta i städerna utmed Östersjökusten vilket skapar utmaningar det regionala tillväxtarbetet. Med hjälp av EU:s regionalpolitik kan norra Sverige överkomma utmaningarna som kommer med extrem gleshet, avstånd till marknader och låg kritisk massa vilket också skapar tillväxt och värden för hela unionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information