Vi välkomnar höstens nya praktikanter Isak och Linnea!

När sommaren närmar sig sitt slut och hösten knackar på dörren kan vi på North Sweden glädja oss över en ny spännande höst i Bryssel där två nya praktikanter ska ingå i personalstyrkan. Isak kommer från Norrbotten och Linnea från Västerbotten och båda har studerat på Umeå Universitet.

Isak Sidestam kommer ursprungligen från Luleå och har de tre senaste åren studerat Politices kandidatprogrammet med statsvetenskap som inriktning vid Umeå Universitet. Han skrev sin kandidatuppsats om den svenska mineralstrategins påverkan på samråden mellan statliga aktörer, gruvbolag och samebyar. Fokus låg på Aitikgruvan utanför Gällivare. 

- Med min norrbottniska bakgrund och mitt intresse för regionens miljöpolitik kändes North Sweden European Office definitivt som en attraktiv praktikplats. Mitt intresse för EU började växa när jag tog kurser om EU i Lille, Frankrike där jag studerade varvid jag förstod att kontinenten inte är så långt bort som man tror.  

-Jag är förväntansfull inför att på plats bevaka norra Sveriges roll i EU och vice versa. Mina förhoppningar är att få en gedigen inblick i hur till synes lokala frågor, som exempelvis Norrbotniabananpåverkas av internationella politiska processerEU:s regionalpolitik är en vital del av regionens utveckling. Samtidigt tror jag verkligen inte man ska underskatta vad Norrbotten och Västerbotten kan göra för EU. 

Linnea Andersson kommer från Umeå och läser sitt sista år på Politices kandidatprogrammet med inriktning statsvetenskap vid Umeå universitet.  sidan av sina studier har Linnea bland annat varit aktiv i den lokala FN-föreningen där hon engagerat sig i klimat- och jämställdhetsfrågor. Linnea har valt att göra sin praktik på North Sweden som en del av sin utbildning.  

-Det känns oerhört ärofyllt att få göra min praktik på North Sweden European Office. Jag är född och uppvuxen i en liten by strax norr om Umeå och har alltid haft ett stort intresse för just landsbygdsutveckling och regionala utmaningar. Det känns betydelsefullt att få vara en del av arbetet med att lyfta upp Västerbotten och Norrbotten i den internationella politiska sfären.  

-Jag ser fram emot att fördjupa mina kunskaper i policyområden som transport och innovation men också lära mig mer om andra delar av regionens politik i Bryssel. Jag förväntar mig en spännande och intensiv höst med många nya utmaningar och möjligheter! 

Isak och Linnea kommer under hösten att ha ett nära samarbete med praktikanterna från Mid Sweden. Klicka här om ni vill läsa mer om dem.

Vi på North Sweden är tacksamma att ha Isak och Linnea hos oss och hälsar dem hjärtligt välkomna till kontoret! 

Här hittar ni kontaktuppgifter till Isak och Linnea. 

05 Sep 2019 Norra Sverige i EU

Norra Sverige i EU

North Sweden arbetar för att norra Sverige ska få bästa förutsättningar att ta del av de möjligheter som EU-medlemskapet ger och samtidigt på bästa sätt bidra till att utveckla Unionen. Regionens styrkor och potential ska vara väl synliggjorda för EU:s beslutsfattare i de frågor som påverkar regionen.

Kontaktperson: Mikael Janson

Mer information